fbpx
logo otto van duijnhoven de installatieman

 


Duurzaam, energiezuinig én klaar voor de toekomst?

Reviews

stuur een reviewTevreden over de werkzaamheden? Stuur ook een review!

Wij doen natuurlijk altijd ons uiterste best uw opdracht goed uit te voeren. Wij waarderen het dan ook zeer als u een review wilt achterlaten bij info@deinstallatieman.nl zodat toekomstige bezoekers van de website weten wat zij van ons bedrijfen van de kwaliteit kunnen verwachten. 

En... altijd leuk om te horen dat we het goed hebben gedaan, toch?

Elga Hybride Warmtepomp

Met de aanschaf van de Elga Hybride Warmtepomp heb ik op energiegebied een geweldig goede investering gedaan. De pomp werd geïnstalleerd op 23 november 2017 door de firma Van Duijnhoven, Installatietechniek. Omdat onze jaarrekening loopt van 1 mei tot 1 mei, was voor het jaar 2017-2018 de reductie van het gasverbruik nog niet volledig te bepalen en bedroeg bij benadering 400 m3. Daarbij moet nog worden aangetekend, dat de warmtepomp zo was ingesteld, dat bij een buitentemperatuur van 4oC overgeschakeld werd naar de CV.

In het jaar 2018-2019 bedroeg de reductie echter ruim 1000 m3, terwijl nu overgeschakeld werd op de CV bij een buitentemperatuur van 0oC. Het verbruik aan stroom op jaarbasis wordt geschat op 1500 kWh. Bij een verbruikstarief van € 0,70 per m3 gas en een verbruikstarief voor de kWh van € 0,20 betekent dit een besparing van € 400 per jaar. 

Bij een netto investering van circa € 2650 (de subsidie op de warmtepomp bedroeg destijds € 1800) wil dit zeggen, dat het rendement ruim 15% bedraagt, of wel de investering wordt in ruim 6 jaar terugverdiend. 

Ter informatie: de begane grond van ons huis heeft vloerverwarming; de eerste verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer wordt verwarmd met radiatoren; de 2e verdieping is een vliering bereikbaar met een vlizotrap en wordt als opslagruimte gebruikt, waar ook de CV-ketel met daarnaast de binnen-unit van de warmte pomp. 

rating

Dr. ir.  A. van Mazijk